vem spelar ens flöjt?

Igår hade vi spelning i Kälarne. Eller som Sebban kallar det: byn. Det var kul. Vi var kända som "stadsfolket" och jag fick tre kärleksförklaringar. Idag är det nyår. SKÅL!!

en lördag

Igår var jag med Ebba. 
Vi åt sweet chili-mackor på Wedemarks, letade nyårsutstyrslar och diskuterade framtidsplaner och surfresor. Senare på kvällen drack vi vin på hennes golv och spelade nostalgiska dataspel på spela.se.
Några timmar tidigare färgade jag mitt hår, igen. Blondes hade fan inte more fun. Är iallafall mkt nöjd med min nya, lätt askiga hårnyans. Också mycket nöjd över att ha den här megabra vännen.
Sen när vinet är slut och skrivbordtangenterna blivit sega så går vi på Marité och träffar ca resten av hela Östersund. Där dansar vi till dåliga låtar, har hemlig vindrickarklubb på Marilyn Monroe-toan, skrattar åt den långa kön för att få hänga med Smail och Paow och beställer stora starka ("hunkar alltså, ingen jävla öl"). Sen är klockan efter 3, det är 25 minusgrader ute och kön till taxin är längre än kön till krogen. Tur att frusna barn är en moders största mardröm och vi får skjuts hem.

en jul

Så kom julen, på riktigt. Och såhär firas den med släkten Nathanaelsson på gamla gården i Häggenås:
Traditionsenligt så börjar varje jul den 23:e december med sushirullning.
På julaftonsmorgon är det helst massor med snö och många minusgrader. Precis som nu.
Och sooooool.
Jag och pappa går opp på hjälln för att finna inspiration.
Så gör vi någon ful ljusinstallation.
Vi gör oss lite tjusiga(re) och förbereder kruskalas. Jag önskar vegeratiskt julbord och snor ihop lite rödbetsbullar istället för köttbullar
Sen kommer massor av mostrar, kusiner och andra släktingar och vi slår rekord i krus. 23 olika sorter bjöds det på denna gång. x13 personer. Det är huskut mycket krus det.
Viktigt att hinna smita från matsalen i tid för att få bra platser till Kalle Anka.
"Titta vad gott!!" skulle jag sagt om jag åt sill. Fint iallafall med årets nykomlingar: whiskey och mojito.
Hälften av kusinskaran.
Snygg syrra som är hemma igen efter 2 år.
Å en julklappssugen kusin.
Vi skriker ut alla repliker till "Tomten är far till alla barnen", äter fult men gott julgodis och delar ut julklappar. Sen somnar vi någon gång, fyllda av julkänsla och julmat.
Juldagen är lika vacker, och då är vi upptagna med att trängas runt bordet för att vinna i UNO, trängas i köket för att göra en magisk sås till middagen och trängas i vardagsrummet för att rulla hatt med Sun Trip. Mmmm, så himla fin jul. Eller ja, spelar ju som egentligen ingen roll om det är jul eller inte. Tycker bara om att hänga med min fantastiska släkt där på gården. Och det är så vackert där att en blir ju helt stum. På riktigt. Ska nog flytta dit på heltid.

dagarna före dopparedagen

I lördags var vi bjudna hem till Jonna för att äta fudge, rawfood-bollar och brieost. Samt leka roliga lekar.
T.ex. skicka runt ett paket till musiken á la hela havet stormar.
Eller rulla en tråd med en sockerbit på tungan. Kul.
Jag försökte ragga med mig lite sällskap för att gå på Storsjöteatern och kika på bra band som Kitok, Asta Kask och The Vanjas. Men dyra biljetter, fattiga studenter och arbetslösa ungdommar går inte så bra ihop. Istället hamnade jag på Captain Cook för att kika på pappas bands i princip sista spelning. Tråkigt, men mycket bra! Sen kom jag hem och åt spagetti. 
Igår träffade jag min granne som frågade mig varför han känner igen mig så mycket. Ba "jo, vi bor 3 meter ifrån varandra och har gjort det i 14 år, men annars så :-)". Se träffade jag min gamla klass och alla skrek "VA!!?!?"
Mmmm, jag har blivit blond.......
Här är en del av de VA-skrikande gamla klassisarna. Igår hängde vi hos Dalia och drack glögg, tog ikapp varandras liv och sjöng högskole-spex. Mycket trevligt. Känns som att det var 10 år, men också 2 veckor sedan vi sågs sist.

2014 del 2

Maj
Vi var i Turkiet där vi bodde i havet, åt marknadsjordgubbar, sprang på stranden på morgonen och ignorerande hotelpersonalens försök att bjuda ut oss. Kom hem och firade födelsedagar, modellade för studentbilagan och spelade på välgörenhetskonsert. Sen vart det studenttider och alla Östersunds studenter levde tillsammans på Österäng, gick på baler och var i ett ständigt lyckorus. (+++poäng för att vi rapeade scenen på balen och spelade Stones!!!!!!)
Juni
HALLÅ! TOG STUDENTEN!!!!! Jag klarade 3 år av ologiska biologiuppgifter, ändlösa mattetal, tokiga fredagslabbar och många, många kemitupplurar. Dagen efter åkte vi hela vägen ner till Göteborg för att bo kollektiv, köa en hel dag och titta på Håkan!! Så sjukt, så magiskt, så underbart! Jag fick en spontaninbjudan att åka till Italien och jobba (äta glass, vandra i dödsvackra parker, äta nutellafrukost och spela lite melodier på någon mur) en vecka, så då gjorde jag det. Sen kom jag hem och bettade på fotboll med mina spelberoende boys och firade Moa med skumparty på Oscars.
Juli
Jag och Amelia åkte till Stockholm för att titta på Stones!! Alltså!!!!! Har stått 2 meter från världens jävla bästa musiker. Det var SJUKT!! Hade lååång semster med familjen på Gotland. Sen kom vi hem lagomt till Ståket drog igång. Då drack vi öl, hade middagar och dansade hela nätterna. Och så avslutade vi såklart varje natt med dopp i Storsjön och hopp från broar.
Augusti
Stråket fortsatte i samma anda, jag var på släktträff i Tåsjö, hängde i Linas stuga och blev inbjuden till dödskul kräftskiva. Sen var plötsligt nästan sommaren slut, men inte för oss inte. Vi inledde vår tågluff med happy hour, parkhäng, kartläsning, pup crawl och andra äventyr.

ett osammanhängande inlägg från ett osammanhängande liv

Häj!
Jag försöker färga mitt hår. "Hah, ja det syns ju inte nu" tänker ni. Nä, men det är ju för att det inte är färdigt än!
En gång per år har jag (extra) mycket tålamod. Vilket tur att det är just när jag ska till och baka pepparkakshus.
Här då. Livets mat. Rödbetsburgare med avokado, mango och färskt, stenugnsbakat bröd.
Igår, efter att ha haft världens längsta julbord på jöbbet och sedan repat med Seb och Yo, så var julkänslan på högvarv. Då drack vi julöl och klädde plastgranen. Mmmm, koseligt.
 

2014 del 1

Nu är det snart slut på året = dags att summera.
Januari
Här kändes det som att krogen var vårt andra hem. Vi drack tequila, bastade hos Sebban, lagade sushi och hade sleepover. En gång diskuterade vi köttindustrin med personalen på McDonald's, och en annan längtade vi till solen.
Februari
Våra kära engelsmän var här i en vecka och jag hade två inneboende hos mig. Vi åkte skidor, åt semlor och dansade i Frösö sportstuga. Martina fyllde 20 och hade barnkalas. Erika fyllde också år och hade en betydligt mer crejjjsyy födelsedagsfest. Vi var på Tings jämt, firade 100-dagars och spelade in ÖP-TV inför Musik Direkt.
Mars
Vi åkte till Jonnas stuga i Åre där vi åkte skidor på fjället, grillade korv och dansade på bygget. Holograms spelade på Corazon och det var bäst. Jag och Moa gjorde färdigt vårt gymnasiearbete och firade med brunch. Och så hann vi ju också spela oss hela vägen till final i Musik direkt!! (+ fick superfin text i tidningen!).
April
I april så fyllde Josefine år och hade fest med filmtema, massa fint pynt och beer pong. Vi hade en sista i-fest i Spikis som ingen gick på, hade låtsas-grillmiddag och så stod vi först i kön till Oscars för att få gratis bananer (PS fick inte ens, vi fick sno). Det var påsk i fjällen med släkten där en konstig känsla visade sig stämma och ett osannolikt, fruktansvärt besked om en världsfin person kom. Jag åkte hem och bodde med Moa och Ebba, för sådant kan en inte hantera ensam. Några dagar senare åkte vi till solen tillsammans.

juluppladdning, Krunegårds-depp och julgransdans

Juleeeeeen är hääääär. Jag har bakat krus, pyntat i Häggenås och klivit upp 7 varje vardagsmorgon för att titta på julkalendern. Men VI BEHÖVER SNÖ!! Herreguuu, hur ska julen gå om vi inte kan ha pulkarace på lägdan????
I torsdags åkte ca hela Östersunds befolkning till Åre för att titta på Krunegård. Ja, och en annan låg hemma och grät pga skulle jobba istället. Men ah, vad är världsligt egentligen? Tvingar er alla att skänka pengar till musikhjälpen. Ingen behöver den där sista ölen på krogen (eller ja, inte någonting egentligen) när en kan hjälpa till att stoppa spridningen av HIV!
Annars då? Har spelat på julfest, tittat på julföreställning och jöbbat. Idag var jag med Moa och Anton och köpte en massa massa massa julklappar. Sen ville vi gå på bio, så då gick vi på bio. Vi såg Hunger Games och den var mycket bra och spännande! Efteråt dansade vi vid granen, för det finns inget bättre sätt att avsluta en så bra dag på.

Jamtli julmarknad

Idag var jag på julmarknad. 
Julkälsa innan: 0
Julkänsla efter:........0. Var är snöööööön?????

walking in a (inte så) winter wonderland

December innebär mycket jobb, så därför är jag mest ute och kör smörgåstårtor, dukar bufféer och serverar kaffe. Ja, och repar inför spelningar, och tänar såklart. Min nya favorit är att slänga in en runda med 100 burpees (10x10 med olika variationer) när en egentligen bara vill lägga sig ner och ge upp i svettet.
På tisdag ska jag spela på en julfest och om 19 dagar är det julafton. Julkalendern är dålig men ändå kliver jag upp kl 7 varje morgon för att titta på den. Söker väl någon sorts julkänsla. Det är brist på sådan i den här kroppen.

bröllopstårta, osthyvling, öllängtan och glöggmys

I lördags var det bröllop, och inte vilket bröllop som helst, utan Felicias moders. Så kul! Fick varva tallriksupplägg, handomplåstring (hyvlade sönder handen när jag hyvlade ost :-) ) och fotografering i ett. 
 Smygkik på världsfina tårtan.
Och matpause innan vi röjde undan disken och blev sugna på AW. Eftersom det var ca 3 års lång kö på Oscars och stägning på jazzis så hamnade vi tillslut på NOI där vi drack öl och blev hörselskadade av deras musik.
Senare fick vi besök av mer Oscars-köare som hade gett upp. Så åkte vi hem till mig för att dansa till julmusik, fira advent med glögg och pepparkakor och sedan somna i soffan tidigt på morgonen. 

RSS 2.0