I Never Learn

(Klicka på bilden och lyssna)
 
“It’s always about me and the guilt and the shame and the hurt and the pride and the confusion of being a woman”. / Hej Lykke. Låt det bli maj.

en vecka (typ)

MMMMMmmmm, solen har äntlingen anlänt till Östersund. Den värmer i både luften och själen.
Annat som värmer i själen: god mat. Här: kräftstjärtar, västerbottenost, mango och massa annat gottttttt.
Som vanligt har livet varit fullt av rep rep rep.
Och massa skriva skriva skriva också, för nu är jag och Moa äntligen färdiga med vårt gymnasiearbete. 8 to 18-dagar och vår handledare kommer med cola för att rädda oss. Tack tack tack, och äntligen är det slut på detta elände!! Igår firade vi med brunch på Clarion, och då är ju liksom allting värt det.
Solsolsolsol. Mår aldrig så bra som jag gör när jag får bli varm av solen.
En kväll var jag med Josefine. Vi drack te på Tings och köpte godis på Hemmakväll, där vi möttes av en nyanställd Anna. Hoho, kul! Å igår drack jag vin och åt potatisgratäng med Moa och Sussen innan vi begav oss till Cuprum. Vi hade mycket skoj i vår bubbla, och jag lyckades övertala DJ:n att spela Stones. Då är allting fullbordat. Och tack för det, för det skulle ju firas!
För innan var det ju faktiskt finaldags i Musik Direkt. FY FASEN vad kul detta har varit!!!!! Det finns ingenting roligare på jorden än detta. Att vi ens har tagit oss såhär långt på så kort tid är makalöst, och än en gång: jag är så fantastiskt stolt över oss så att det inte är sant!!
 
Annars: är mycket ledsen och vet inte riktigt var jag ska ta vägen nu när jag inte lyckats få tag på några biljetter till Stones. ÖÖÖHHHHH.........................

i fought the war but the war won't stop for the love of god

Solen skiner. På fredag ska vi skicka in gymnasiearbetet. På lördag intar vi Storsjöteaterscenen.
Sen ska jag äntligen få dricka öl, hetsdansa till Jumpin Jack Flash och återförenas med livet jag inte hunnit med på flera månader känns det som. MMmMmmlängtar.

busy life of erika

Först och främst. Kan vi ta ett (x1000000) djupt andetag och försöka smälta det faktum att The Rolling jävla Stones kommer till Sverige i sommar!!!!?!?!?!?!!!!
MMHM, sådär ja.
 
Livet går till att repa repa repa, och att växla med att bli yr av kemikalier kring mitt och Moas gymnasiearbete. På fredag ska vi skicka in det, och sen är jag oerhört fri mentalt.
Wow kolla vad fint va!
 
Har varit mycket förbannad på snöjäveln som alltid tycks vilja återvända. Men nu, nu är jag förälskad istället. I vårsolen som kikar fram och långsamt med ändå hoppfullt smälter bort det jävliga.
 
Helgen bestod av en heldags träningsläger (OBS med mkt mat!! OBS) med bandet för att på 8 timmar skriva en ny låt till lördagens final i Musik Direkt. Blev färdig, drack vin, och hamnade i ett musiksällskap med öppen mick. Sjöng två låtar innan vi mellanlandade hos Saga för att berätta läskiga och fascinerande historier som egentligen inte är sanna. Ramlade sedan in på nåt diskotek och dansade på ett tomt dansgolv. Ångrade mycket att vi spenderade våra sista pengar på att ens gå dit.
 
Och så än en gång: andas djupt över Stones-nyheten och få panik över allting en vill göra, som kräver så mycket pengar och tid. Som vanligt alltså, en massa panik på livet, och hur snabbt allting rusar förbi. Önskar nu att:
- denna vecka ska gå superfort så att vi får kliva upp på den där scenen någon gång!!
- solen ska stanna föralltid.
- det fanns snickers kvar från helgen.

alla för alla och en för en, så börjar vi om igen

De senaste veckorna har varit så vansinnigt stressiga och upptagna att jag knappt hunnit stanna up för en sekund och bara andas in vad som hänt. Nu har det lugnat ner sig lite för stunden, men denna ständiga stress börjar smyga sig på igen. Trots detta så har jag ju lite tid för annat iallafall, och då kan det se ut lite såhär:
Detta är livet: Jämtländsk sushi med kallrökt lax och Kents nya. 
Fredag var ju ap-mega-kul-Musik Direkt-dagen. Men det vet ni ju redan.
Världens fulaste bandbild ("se förvånad ut!"?), och en mycket fin frukostläsning.
Lördag bjöd på segerbruch på Clarion (mycket oestetisk bild p.g.a. hungrig!!) och sen gick jag på Annas klass vernissage och kollade på en massa fin konst.
Har varit med Moa och Ebba. Kollat på balklänningar, lagt våra sista pengar på en fika, ritat (teknik: rita, vänd på teckning, rita, vänd på teckning. rita, vänd på teckning, kludda oljekrita, vänd på teckning, kludda oljekrita osvosv. Kom fram till att den blev bäst i denna vinkel.) och ätit på Max.
 
Nu: åter till det stressiga livet. Hej!

Avocado Whales

Foto: fantastiska Anna.

yeye ~started from the bottom now we're hereeee~ yeye

För knappt två månader satt vi i en liten bod och spelade ganska tråkiga gitarrslingor. Igår stod vi på Storsjöteater-scenen och spelade 10 minuter som vi är så jäkla nöjda med. Tydligen var juryn också det. För oj, så gick vi från minicirkeln på övervåningen till final!!!!!! Jag är så jäkla glad och så jäkla STOLT. Älskar mina fula grönsaksdjur. Vi ses den 29:e!!

3.5 dag på 3.5 minut


i ett plusgradigt Åre

Det är lov, och en bättre idé än att ägna sig åt skolböcker och arbete är att fara upp till Åre med Matilda för att flytta in i Jonnas stuga/lägenhet tillsammans med henne, Anna och Sara. Skola och sånt ska en ju inte behöva tänka på när en har lov!
På fredagsmorgonen vaknar vi och gör iordning en redig frukost + matsäck.
"Ut på tur, aldrig sur" är ju mottot, och vi har med oss de två viktigaste sakerna: kläder efter väder och ett glatt humör.
Vi tar snålskjuts av liften, och så är vi på gång.
Jonna. Söt som alltid.
Å sen så tar vi en pause.
Ner för backen och mot korven.
Viktigt stopp på vägen: Åre chokladfabrik.
Sen, efter duschning, matlagning och allt annat som görs, så är vi redo för att göra pt.2 av Åre: partii.
Ær'e hær'e er party?
Vi tar en taxi vi in till Åre och hoppar av vid Bygget. Vi betalar alldeles för mycket pengar än vad ett inträde borde kosta och en student har råd med, men det blir ändå en mycket konstig, och mycket rolig natt. Jag avgudar första bilden på Anna nå så otroligt. Kallar den "Wanna be on balkongen and dricka champange in fjällvinden?". 
Efter några få timmar sömn så ser dagen efter mest ut såhär. 400 portioner mat, cola och ständigt soffläge. 
Och en liten promenad för att få in lite sista fjälluft i lungorna. Sen händer det inte så mycket mer. och vi far hem igen. En mycket bra helg som förtjänar en mycket bra dokumentation. Därför har jag även filmat lite som jag tänkte klippa ihop. Kulskoj. Det kommer sen.

watch out, the world's behind you

Hej hallå, rumpan i den blå!!
...........................
............
Nej. Men hej! Här har ni två bilder på mig där jag pekar på mitt ansikte. Ifall ni skulle ha missat eller glömt bort vart det är liksom.
Det börjar nästan bli vår ute. Det är kul tycker jag. Och skönt!
Snart slipper en alltså halka runt på en tråkig, grå springrunda. Tänk att få springa i lite solsken va!
Hela mina dagar går åt till att repa repa repa, plugga plugga plugga, och äta äta äta.
Såhär har jag sett ut, och såntdär har jag ätit. Gott med semlor. Tycker jag.
 
Nu: invänta chauffören Matilda, och sedan mot Åre. Hoho! Ha det!

folk säger att allt är för konsten, inget för berömmelsen

Vad är det bästa med denna vecka?
Det är LOV!!!!!!!!!!
 
Vad är det sämsta med denna vecka?
Att det är lov men jag ändå har en massa skola och grejs att ta hand om = mindre tid till kul.
 
Vad borde du göra men orkar bara inte?
Se ovanstående svar. Plugga matte, skriva gymnasiearbete, plugga annat, läsa en engelskabok osvosv.
 
Vad saknar du?
Sommar, min syster, att göra vad en vill - när en vill, att ha picknick till solnedgången på Gotland, att bo i ett svettigt tält på stranden, skriksjunga till utomhuskonserter och ba konstant umgås med de man tycker mest om.
 
Vad gjorde du igår?
Skrev plötsligt 4 sidor religion skitfort, kutade konstant i 40 minuter, åt popcorn med Lina och Madde, kom på att vår påbörjade låt är dålig och började göra en ny på natten istället för att åka hem.
 
En rolig sak:
Min far spelade upp en ny låt han har gjort. Den heter "indiedisco". Den handlar om mig.
 
Har du ont någonstans?
Träningsvärk i mina beeen. Det var ett tag sen jag sprang i 40 minuter ba sådär...
 
Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
3000kr till resebolaget som vi höll på att glömma bort (hoho..). 
 
Har du smsat med någon idag, vem och vad sa ni?
Hemligt ju. 
Hahahahah nej, Men Madde om rep, Lina om rep, Johan om rep, Moa om resa, Victor om livet, min syster om allt.
 
Vad är det bästa att äta för tillfället?
Är för tillfället jätteberoende av vår smörgåsgrill och äter varma mackor ca hela tiden. Bästa combo: Pesto, västerbottenost, tomat, avocado och ruccola (OBS de 2 sistnämnda efter grillen!). Anomnom!!
Roligaste du gjort på sistone?
Fredag ligger högt på listan. Att hetsdansa indiepojke-dans med alla kroppsdelar till asbra punkmusik. 
 
En bra kommentar du lagt på sistone?
"SPELAAA........ehmm...ingenting ni är DÅLIGA!!, när De Vet Du spelade på 100-dagars.
 
Hur såg du ut för ett år sedan?
Har ca inga bilder på mig själv från denna tid (?). Var väl busy med att vara fotograf själv.
Men typ såhär. Skoltrött, posande och ätande.
Eller såhär. Sjukt ~*FASHION*~. 
Hahhahaha alltså OBS ej seriösa bilder (gu, ibland vet en ju inte vad folk kan tro..)
 
Vad ska du göra i veckan?
Repa, repa, plugga, repa, plugga, repa. Sen ska jag ha lite kul också. Åker till Åre på torsdag med några kuliga människor. Ska äta mat, hoppas på sol, och dricka öl på Bygget typ. 
 
Vad ser du fram emot?
Så_himla_mycket. Imorgon (då ska jag äta semlor), nästa helg (bl.a musik direkt), min systers hemkomst, Turkiet (hah, ja det blev så), att bli färdig med skolan, studenten, Göteborg å Håkan, tågluff, liiiiv1, osvosvosv.

we are underground, we are underground, we-are-un-der-ground

Igår, fredag, och jag rusar snabbt in på Carlings, ropar "Corazon" och slänger fram mina pengar. Snabbt snabbt hem, men inser att stressa är onödigt. Landar någon gång senare hos Johan för att dricka whisky, lyssna på Electric banan band och komma 4:a i vändtia. Sen snabbt snabbt rusa igen ner på Corazon. Vi kommer till förbandets sista låt och det är trist pga låter asbra. Men sen är vi snabbt igång igen. Trots att det är dåligt med folk så hindrar inte det oss från att röjja och slåss framför scenen. Holograms är _asbra_ de med, och stämningen likaså.
Tycker om Josefine extra mycket pga hon har nu för tiden alltid såpbubblor med sig. Å sånt är ju kul.
Trots hetsig punkdans så lyckas jag knäppa av två bilder. Hahaaaaaaa skulle ha tagit på dansen istället. 
Fula selfies på toan. Försöker uttrycka känslor över något. Vad? Extas? Je kom inte ihåg? 
De spelas, som alltid där, bra musik och vi drar en sista vals till Håkan innan vi lämnar den näst intill tomma lokalen.
02.12 och Josefine är cray cray och klättrar på soptunnor. 30 min senare blir jag bjuden på världens största meal på McDonald. Tackar och äter, fastän jag skäms över köttindustrin.
 
Det såg ut som att det var vår på gång. Men när jag vandrar hem i natten så snöar det, och det är tråkigt. Hoppades ju på vår. Det kändes som att det var vår. Nu vet jag inte. Det är ju trots allt bara mars.

RSS 2.0