sill, snaps, stut, så var denna julen slut

Nu är julen slut för denna gång. Och det är väl en blanding av trist och skönt. Skönt att inte behöva äta så mycket exakt hela tiden. Är ju less på konstiga julbordskombinationer nu.
I måndags så åkte vi iallafall till Häggenås med resten av släkten för att fira.
Vår tradition börjar redan dagen innan. Då rullar vi sushi (vanligtvis i vårt fina set med tallrikar, pinnar och allt, men det glömde vi. Så kan det gå). GÖTT var det iallafall.
Sen vaknar vi på julaftonsmorgonen och sjunger "det strålar en stjärna" i fin morgonstämma. Äter gröt, stut och satsumas till frukost, såklart.
Kollar på sista avsnittet av julkalendern, som faktist var riktigt bra i år tycker jag!
Vi möts av denna fina natur. Det är både minusgrader och snö. Det är få dagar man blir så glad för detta.
Sen är det dags att ordna årets julbelysning. Vi glömde ljusslingan också. Så då får man improvisera. Jag skriver GOD JUL på taket, men det snöar bort.
Vi klär ett älghorn med tomtemask och kallar den "Horny Santa".
Sen kommer resten av släkten och det är fikadags. Årets nykomlingar blir nya favoiter. Pepparkaksrulltårta med lingonfrosting och saffransmakroner med chokladtryffel. Johorå!
Vi kollar på Kalle Anka och stökar på innan det blir dags för julbord. Äntligen har hela släkten (jag) blivit vuxen och längre finns inte barnbordet/vuxenbordet. Nej, långbord fick det bli.
Sen är vi väl mätta nångång för då är det dags för Karl Bertil(<3). Någon är för ivrig och börjar plocka fram julklappar.
Ingen tomte men julklapparna delas ut ändå. Sara får vara med via skype. De 4000 sorternas julgodis plockas fram och alla somnar till "Tomten är far till alla barnen". Trött, men ack så fin jul.
 
Sill, snaps, stut, så var denna julen slut

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0