brunch ä livä

Tja. Är busy med att vara babe.
Och att umgås med favoriter. I fredags trodde vi att vi var cowboys och hade solglasögon på oss inomhus. Sen dansade vi extremmycket på Oscars och efteråt åt jag en jättestor subwaymacka jättefort. Dagen efter hade vi megaservering på jobbet hela dagen och när jag slängde dagens första sopor så sken solen jättemycket och jag frös inte fastän jag bara hade t-shirt på mig. Resultat: mkt ont i fötterna, mkt lycklig i själen.
På kvällen tittade vi på mello och var vaken alldeles för länge för allas bästa. För imorse när vi skulle ha brunch var alla (jag) för trötta för att komma ihåg var vi skulle vara (hos mig, inte hos Anna) eller vem som skulle ta med pannkakor (Anna, inte jag). Jaja, det var gött och kul iallafall. Mmmmmm.

en hjulig brunch

"BRUNCH HOS MIG. Kl 10" = bästa meddelandet en kan få.
Så 20 timmar senare var vi samlade i Petters kök. Här mitt från en liveinspelning ni kanske får se någon gång. Hoho.
Alla tog med sig (minst) en varsin favoritbrunchgrej. Jag bakade brööööd, såklart.
Och så hade vi massa frukt å pannkakor och sådant som hör till.
Haah, obekväma. Men bra ändå♥
Cute.
Ännu mer obekväma. Vi kan inte ens försöka se snälla ut.
Men att spexa är vi betydligt bättre på!!
Så skulle alla instagramma (extra kul pga alla bittra kompisar på skola och arbete, höhö) och vi konstaterade att vi är typ ultimata rövgänget.
Och så lekte vi lite med hundis tills klockan slog dags att gå. Mmmm, love brunch, love dessa.
 

ännu en helg

I fredags fyllde Martina 21 och vi hade en som vanligt kul förfest med osammanhängande ölspel och häng i badkaret.
Sen gick vi till Oscars där det hände mycket roliga och konstiga saker. Lämnar det så. Hah, önska att ni var med oss.
Igår kändes det vettigt att prata om alla roliga och konstiga saker som hände, samt baka kakor. Tilda kom på genidraget att ha banan i smeten och det var så gott att kakorna typ åt upp varandra, för plötsligt var de slut(?).
Sen kom Moa förbi en sväng och vi tittade på en kul film om "boys are dogs". Och så var det ju Valentines day också visst. Vi mötte upp Lisa och Ebba för att gå på bio och äta romantisk middag. Höh. Sconesen bakade jag tidigare på dagen till mor och far. Mmmmm.
Idag har jag letat matinspiration, gjort affischer till vår skivrelease (27/3 på Gamla teatern!!) och svarat på spännande frågor och spännande saker (woho, hemlisar!). Samt haft kaffemys i sängen och läst bra bok.
Alltings början av Karolina Ramqvist. Den är så bra och språket så fint. LÄS!

var jag tog vägen

Förra onsdagen åkte jag och pappa bil nästan hela långa dagen. Tillslut kom vi fram till Malmköping där farfar bjöd på middag och farbror på sovplats. Där hängde vi någon dag, åkte på utflykter, åt mat och tränade qigong hos min farbors fru. Sen for vi vidare.
Vi hamnade i Linköping i i min systers studentkorridorsrum där vi hade golvpicknick med rökta rökor och rökig whiskey.
Dagen efter sökte vi brunchställen med hennes fjås. Det var fullt mest överallt, men vi fick i oss en (bara helt ok faktiskt) macka iallafall.
Vi promenerade runt i ett soligt Linköping.
Gick till domkyrkan och granskade arkitekturen.
Sedan poff hej så hade jag tagit mig ner till ett vårvarmt Göteborg där jag checkade in hos Erika och Rikard.
Vi tog tåget + spårvagnen till Majorna.
Gick på Bengans, såklart.
Å tittade på kranarna och indieklubbarna.
Det var så vårsoligt och varmt ute och det värmde gött i själen.
Sen hade vi gått typ 15 mil och var trötta i benen.
Alltså kolla vad grööööönt!!
En kväll lagade vi pizza med massa god topping.
Matdöden.
Ok jätteintern grej, men Rikard köpte The Strokes mästerverk iallafall och vi pratade väldigt mycket om det.
Igår var sista dagen på min lilla miniturné och då hängde vi i Lerum hela dagen. Var bl.a på bokaffär och drömde oss tillbaka till Håkan på Ullevi.
Tittade på ankor. Haha, så underhållande.
Och gick ner till sjön. Inte precis samma ställe som där vi satt i somras, men det var ändå lite nostalgihärligt att gå längst samma stråk och titta på samma hus som vi gjorde då.
Vi återupplevde hur det var att vara Erika Twice och fick feeling att ta en bandbild.
Sen var plötsligt klockan mycket och vi hade glömt äta lunch. Istället åkte vi för att handla middag, vilket resulterade i massa fika och godis (+ lite mat också, faktiskt). Ah, sen var det slut på det roliga, jag sa hejdå till världens bästa värdpar, och några timmar senare var jag hemma igen. Tråkigt, men kanske lite skönt. Idag hade jag hoppats på tillfrisknad och träningspigg kropp. Men nä, ska äta godis och titta på film istället. Tjingeling!

en sista natt som Anna och Sagas lägenhet

Okej, dags att återberätta lördagskvällen. Här är jag och Martina på Storsjöteatertoaletten, men hur vi hamnade där kommer vi till senare.
För vi började hemma hos Anna och Saga (snart bara Saga) eftersom Anna skulle ha utflyttningsfest. Vi körde den mest kaosartade omgången av ölspelet någonsin med så dumma, men så bra regler. Sedan att försöka få alla att förstå dessa när en varken får säga ja, nej eller någons namn. Ha-haaaa, tänk er.
Ah så snabbspolar vi lite förbi 80tals-dängor och allsång tills att Martina drog med mig i en taxi till Storsjöteatern för att titta på Grande Roses. Ja, mer spännande än så var egentligen inte historian om hur vi hamnade där. Vi drack öl och stötte på kamrater, och sen var vi snabbt tillbaka hos Anna och Saga (snart bara Saga) igen.
Tittar här oba "wow, squad goal", och då är det redan sant. Lål<33. Är så kompiskär i alla dessa (+ alla andra som var med också såklart!!).
Sen ville några på Oscars men med vår beräkning av kötid in + ut kändes det mer värt att äta mat direkt. Så vi gick på Max istället. Vill även skänka 100 rosor till tjejen i kassan som hörde min tysta önskan om att få Friscobröd till Greenburgaren. Mmmm, heaven.
Så gick vi tillbaka över en tom parkering som såg ut som världens bästa fotoplats. Så vart alla bilder asfula. Tilda tyckte att jag såg ut som en snowy queen. Men såhär i efterhand så går ju det att diskuteras.
Vi avslutade iallafall natten i en hög på Annas säng innan Matilda körde hem oss. SÅ kul galej alltså!!

mat jag har lagat i veckan

Shakshuka med plommontomater och paprika + hembakt bröd med pumpafrön.
Ugnsgratinerad bulgursallad med blomkål, broccoli och massa annat gott i asiatisk marinad.
Mmmm, chokladbrownies med svarta bönor.
"Pizza" med blomkålsbotten och valfri topping. Jag lever för hemgjord pesto och citronmarinerad ruccola.
Penne Rigate med sötpotatiskräm och sesamoljemarinerade grönkålschips.
Asiatisk sallad med brysselkål och kyckling.

RSS 2.0