om en är hungrig

Nu ska vi laga mat. Himla enkelt, och ännu mer himla gott. Mitt förhållande till parmesanost är mycket kärleksfullt. Godaste jag vet typ. Så ta en god sådan, pinjenötter, salt, vitlök, olivolja och en kruka basilika. Mixa ihop tills det smakar himlen (det är inte svårt).
Sen rullar man ut lite deg på en plåt. Färdiggjord som man köper på typ ica är jättebra (och god!). Nygjord pesto som grund, och så slänger man på det som är gott. Jag tog serranoskinka, tomater och ost. Det ultimata är ju mozarella, men jag hade ingen. 
OBS: man släger på mer ost när pizzan varit inne i ugnen ett tag.
Så skjuts in i ugnen och vänta i 15 minuter. Under tiden marinerar man ruccola i citronsaft och flingsalt, och doppar nå goda bröd/kex i den överblivna peston.
Sen är det klart, och man får bjuda valfri person på middag. En snäll mor till exempel. Ät med mer pesto och massa ruccola. Det är gott A.F.

det här partyts ljus

En kväll, efter lite öl på Ringvägen (bara jag och plogbilen är vakeeeen), så ringde vi 2 stora taxibussar för att åka till Oscars. Hade så fantastiskt roligt. Det är väl som omöjligt att inte ha det. När man är med världsbästa männsikor.
Ja men vad hände egentligen? På Oscars. I helgen. I livet. Så ses vi hela tiden känns det som. Men aldrig får man nog. Vore ju bara konstigt. De är ju världens finaste männsikor.

v.4

Nu ekar det tomt här, och ni tänker säkert "Vad gör hon nu för tiden, varför hör hon aldrig av sig?". Sanningen är den att jag sover. Kommer hem och faller i sömn på direkten. Anledningen: working 8-23. Typ. Jo, det har varit en hektisk arbetsvecka, men nu är den slut. 
Men hejhej iallafall. Här är jag. I livs (halvt) levande form.
Såhär har veckan sett ut, på ett ungefär. Pluggat i Lyan, och varit trött i personalrummet.
En dag försökte jag och Moa att vända på en tråkig, grå dag till en härlig och solig. Gick sådär.
Igår jobbade jag inte hela kvällen. Istället åt jag god jäkla middag med mor&far innan vi gick och kollade på nyårsrevyn. Sänkte (än en gång) medelåldern med ett x antal år. Vet inte om det är slumpen, eller ett nytt dolt intresse i mitt liv. Kul var det iallafall. Å gott.
Idag har jag hängt lite med Martina och Madde. Åt krämbullar och fick en privat minikonsert (så himla världsbäst de ÄR!!<333). Alla som inte har för sig någonting ikväll - kolla på dem på Livekarusellen!

att brinna upp i natten (och lite på dagen)

Skuuul är inte så kul. Inte gymnasiearbete heller. Idag har jag och Moa skrivit rapport hela dagen och räddat oss med 500 koppar kaffe och lika många chokladtryfflar.
Men det är väl än tröst att det snart är över. Har köpt en alldeles för dyr biljett till 100-dagars, där det garanterat inte kommer spelas Shoreline. Nåväl. Det är ju en gång i livet det händer detta, så varför inte liksom? Annars kollar jag in gamla konserter och längtar tillbaka (och fram!!) till sommaren.
En kväll var vi i Brunflo för att förbereda och fotografera. Dagen efter var det konsert i Lyan och jag var stolt mamma till Lina som ägde på scenen (golvet). Saknade tiden då en själv brukade stå där och spela Stones. Those were the days.
I fredags följde jag med Josefine till hästis, och sen hade vi världsbäst sleepover hos Anna och Sara. 
Igår ~~tog vi en spontanare~~ och bestämde oss för att ~~göra stan osäker~~. Lite dum idé med tanke på att det var lördag innan löning och att av de fåtal personer som befann sig ute så sänkte vi medelåldern med ca 30 år. Men det blev kul ändå. Vi var lite svåra vid ett skyltfönster, köpte dyr jäkla öl (inte jag. är förståndig och snål) och hade det rätt himla tjeckt ändå.
Var mer svår på något annat ställe och sen bästa någonsin - diskuterade köttindustrin med personalen på McDonals. Hade kul-t efterparty hos Johan och sen for vi hem sent. Eller ja, tidigt kanske.

är vi gamla nu?

När man lever ett hektiskt liv och faktiskt börjar bli lite gamla, som vi gör. Då är det vissa saker i livet som knappt inte händer längre. Som sleepover till exempel. Himla, himla synd, tyckte vi och drog ihop ett sådant igårkväll.
I köket snodde några ihop en kladdkaka.
Och på andra stället slukade vi popcorn. Hahah, förlåt Matilda men detta är den roligaste bilden jag vet. Ba "ÖÖÖH POPCORN GOOOOOOTT!!!!!!!"
Vi låg sked bland hundramiljoner täcken, flätade varandras hår och gjorde kärlekstester ur tidningar.
Hahah. Nej. Vem gör sånt? Vi pratade väl om livet och annat relevant. Att 2014 kom som stormen Ivar själv och ba vräkte över våra liv. Kul när saker händer, ju. 
På morgonen kunde man komma ner och mötas av detta i köket. Om man inte var morgonpigg som en annan och ordnade upp det. Jag bakade scones och Sara gjorde äggröra. De andra hjälpte väl också till lite. Säger vi.
Bäst himla frukost.
Livligt.
Sen så fick vi abryta, hoppa in i duschen - kläder - bilen, och fara iväg.
Jag, Anna, Matilda och Sara skulle på vår sista konfirmation. Rätt sorgligt ändå, med tanke på hur länge vi varit med. Gu. Skulle knappt varit vän med hälften av mina favoriter om det inte vore för detta ju. Hemsk (eller lycklig också för den delen, beror på hur man vänder på det) tanke.
Det var himla fint ute och likaså var dessa. Fina alltså.
Så var det slut. Slut på en era, och slut på ett inlägg.
Tacohej!

januari 15

Ikväll hängde jag på Tings med dessa finingar.
Vi köpte massa te te te te och hann precis innan ruschen, dvs då hela stället var fullt.
Ellen Sundberg skulle ju spela. He var mycket fint och bra. + Autoharp, så himla fint/snyggt/coolt!
Det var kul.
Hoho, jo det var det ju!
Anna var snygg som vanligt.
Vi satt kvar efter spelningen för att njuta av att få vara lite ledig för en kvälls skull, slurpade i oss de sista slattarna och fick halvrusa till bussen. 
Så skålar vi i glögg, spräcker julgransdekorationen och säger hejdå till julen för denna gång.

Det kan inte sluta såhär. -Det kommer fler chanser.

Hej hej
Färgning pågår och utanför fönstret är det nu betydligt mer snö än det var när denna ↑ bild blev tagen.
I fredags tryckte vi ihop oss inne på Maddes rum för att äta scones, lyssna på indierock (obs, ej att förväxla med indisk rockmusik (obs internt obs)), prata om jobbiga krav som livet/skolan ställer på oss, män/pojkar och spännande meddelanden.
Igår väntade jag 25 minuter på en buss som aldrig kom och trodde att jag aldrig någonsin skulle få igen känseln i min bottenfrusna kropp. Tillslut lyckades jag iallafall ta mig till Jazzköket för att träffa bra personer, dela vinflaskor och lyssna på fantastiskt bra livemusik. 
Försvann för en stund och återvände till härliga bromancebilder. 
Moa är min bro, och henne tycker jag väldigt mycket om.
Efter att musiken var slut och ölen var uppdrucken så begav vi oss ut i kylan och vandrade runt i cirklar på gatorna och tänkte vad gör vi? Sökte värme i olika innomhusmiljöer och trampade in med kläderna på på Cuprum för att önska en sista låt (som vi inte fick :-( ). Vandrade runt mer, sa hejdå och sen for vi hem. 

Avocado Whales

Vi repar och komponerar. Lyssnar och analyserar. Nu har vi anmält oss också, så snart ska vi tävla. Hoho!

När tiden är rätt ska jag plocka upp dig. Kanske (kanske).

Är förvånad över att det plötsligt snöar i JANUARI?!? Månaderna kommer i fel ordning. Tydligen är det snart 100 dagar kvar till slutet. Borde göra nytta, men så finns det ju annat man kan göra:
Snitta en säsong SATC per dag.
Åka bil och lyssna på lilla melodifestivalen 2003.
Äta greenburgare på MAX.
Lyssna på allt med Led Zeppelin.
Åka kickboard.
Skita i allt.

se upp så att ni inte också blir såna jävla svin

Fösta kvällen med min nya kamera. Har inte hunnit bekanta mig med den än, men det vådar mycket gott.
En kväll samlades vi 15 pers i Sebbans lilla bar (även kallad vår lilla replokal) för att äta chokladpudding, bada badtunna och basta. Åh, så himla fin kväll. Har saknat våra extremt folktäta tillställningar jö.
En annan kväll vevade vi en massa pasta. Var, åh, så gott!!
Sen inser jag mer och mer att, fan, snart är det faktiskt slut. 7 dagar har redan passerat 2014 och det känns knappt som att jag klivit ur sängen än. Skönt och vemodigt på samma gång. Förstår ingenting egentligen. Känner mest bara ta mig på äventyr, någon.

den här gången. den här gången kanske världen förstår oss

Lov ska ju vara = vila, men det är brist på sådant. Jobb hela dagarna (och det är då inte nå 9-5 jobb inte) och på kvällen bjuder jag hem vänner på mat och umgänge. Då kan man prata om framtidsplaner, livskriser, och bara mindre saker som huruvida det var 1290 eller 1289 örhängen i den 700:e lådan på inventeringen.
Sen kommer helgen och man får äntligen andas ut för ett tag. Ett mycket litet tag. För sen vankas inflyttningsfest. Vi sjunger Ronja Rövardotter, klär i glowsticks och visar våra bästa partytricks.
Många snygga och bra människor är på plats. Vi är trötta efter jobb, men snart vänder det. (Atchoo!!)
I det minimala köket shottas tequila på rad innan det är dags att fortsätta. Vi hamnar under en julgran och missar när de spelar Shoreline. Men snart är vi också med. Natten är ung. Varför åka hem?
 
12.30 - köper korv på Q8. Okej, nu kanske en kan åka hem.
Hemma väntar min nya kamera jag beställt. Kul är det. Äntligen!!

mitt 2013. del 3

September:
Skolan drog igång och jag och Moa tänkte att celler kunde vara ett roligt projektarbete. Ha ha ha.
Åt massa mat på marknad, och sen åt vi brunch på Clarion. 
Hade en sista sleepover hos Lisa på Rödön innan hon for till USA. (Hej Lisen jag saknar dig!!!!)
Jag fyllde 18 och blev jättejätteöverraskad av mina fina vänner.
Och så åkte vi till England och hade massa massa kul!!
 
Oktober:
Vi firade Anna och Sara som hade fyllt år.
Var på läger.
Var höstig.
Var massa med Moa, åt sushi, pluggade körkort och promenerade på alla möjliga ställen.
Hoppade hö på Jamtli med Sara.
Och så var det hela mest bara ett disco.
 
November:
Åt massa mat. Som vanligt.
Det var halloween.
Jag, Lina och Madde hade spelning.
Och några dagar senare så spelade jag med Sebban och Johan.
Det var pÅrty.
Vi såg Catching Fire, som var megabra!
Och så fick jag mina engångskamerabilder.
 
December:
Var på läger uppe i fjällen.
Julmös med (knappt halva) klassen.
Tog körkort(!!!!!!) och bakade ett pepparkakshus.
Det var White Christmas på Oscars.
Och det var juljuljul.
Hade en mycket kul kväll Corazon när Kristian Anttila spelade, + hamnade på efterfest på hotellet.
Och så var det taco hej, nyår och välkommen 2014.
 

hej 2014

Idag är nyårsdagen = igår var nyårsafton. Det var himla festligt och kul, och det började hemma hos mig.
Gör sig snygg(are).
MAH, så himla snygga och bra!!
Vi gjorde piggelindrinkar och lite annat kul.
Och så stod ju jag för maten. Gjorde världsgoda quesadillas med egengjord pesto, tomater, serranoskinka, mozarella och öööhh, så gott. Gjorde även oxfilé med potatisbakelse och kardemummapannacotta med hallon. Åh, var som halv 8 hos mig. Vill laga/äta mat i resten av mitt liv.
Sen kom dehär två snyggingarna och sällskapade.
Coola kidz.
Sen hoppade vi bussen och splittrades. Jag och Josefine skulle till Ida och Amandas jättebra lägenhet med jättebra männsikor och jättebra lappar uppsatta överallt.
Det var glitter och fest
Så gick vi till Badhusparken till tolvslaget och tappade bort varandra. Kul och skön kille som tar över bilden också :-)
Sen hämtade jag och Josefine champagnen och begav oss på egna äventyr. Pratade göteborska med störiga män, dansade till Lena PH med 40+are, drack kaffedrinkar i världens största lägenhet och fann nya bekantskaper. 
 
Om det är så väl att som nyår spenderas kommer resen av året bli. Ja, då ligger vi rätt bra till.

RSS 2.0